Objavio/la / ponedjeljak, 20. srpnja 2015.

Ljeto za pamćenje!

Ljeto je za mene službeno počelo prije tri dana i napokon mogu reći da su mi #SveČetiriUZraku :D!

Nadam se da i vi uživate, gdje god bili i da ćete se odmoriti i napuniti baterije za nove pobjede. Kako bi vam ovo ljeto bilo što ljepše i ostalo u dugom sjećanju, pripremila sam vam malu TO-DO listu. Uživajte!
*****

1. Zabavljajte se s prijteljima kao nekada, kao da ste djeca. Ja sam za ovo ljeto kupila luftić i natezat ću se ostatak ljeta s njime i prijateljicama. Čak su se i moji roditelji zabavljali na njemu i bilo je urnebesno smiješno :DDD. Ne mora to biti luftić, možete se loptati na plaži, graditi kule u pijesku-doslovno kao djeca (na večer budite malo ozbiljniji :P). Probudite dijete u sebi, zabavljajte se do suza i zaboravite na poglede okoline, baš vas briga! 
2. Fotkajte predivne trenutke. Ne morate fotkati baš svaku sitnicu i ne ispuštati mobitel/fotić iz ruku, ali zabilježite neke trenutke koji su vam dragi. Kad dođe hladna zima, bit će vam drago prisjetiti se ljetnih uspomena. I savjetujem vam da razvijete/izradite najljepše fotkice i izložite ih negdje u svom stanu/sobi, ili ih spremite u prekrasnu kutiju, svejedno. Ja imam mali milijun fotkica i nikada ih se ne sjetim razviti, pa sam se zato ovo ljeto počastila s fotićem koji ih sam izrađuje (#lijenost :D).


3. Pročitajte sve knjige koje niste stigli tijekom godine. I ne samo knjige, istražujte internet, blogove, poslušajte neku novu pjesmu, pogledajte film ili seriju. Meni je ljeto idealno vrijeme za čitanje i istraživanje svega onoga što nisam stigla tijekom godine, a popis je duuugačak. Savjet plus - tijekom godine si zabilježite sve što vam se čini zanimljivo i onda po ljeti ili kad imate slobodnog vremena posegnite za popisom, koji vas vodi i tako nećete uzaludno trošiti vrijeme pokušavajući se prisjetiti što ste ono htjeli pročitati/posjetiti/poslušati... 


4. Ne zaboravite na zaštitu od sunca. Bočica vode, sunčane naočale, šešir, barem mali faktor i neizostavna termalna voda moj su ljetni must have. Mislim da ne moram detaljno obrazlagati zašto su hidratacija i zaštita važne. I nemojte izlaziti na najjače sunce, vjerujte mi, nije "crna boja" toga vrijedna, možete bez problema pocrniti i kad se sunčate iza 16h, a pomaže i BioBaza :D. 

5. I zadnje, opustite se i uživajte! Ne dopustite da vas bilo što koči. To se odnosi na izgled, na materijalnu situaciju, ma na sve. Ne morate imati novi kupaći, i ručnik, i sve novo da bi se mogli kupati, sunčati i uživati. Evo, ja uvijek prvo oblačim najstariji kupaći koji imam, dok ne dobijem boju (jer se mažem sa BioBazom i sa maslinovim uljem-pa da slučajno ne ostanu mrlje...), a tek onda na red može doći novi kupaći i to ne nužno. 
Također, nemojte se brinuti oko izgleda. Društvo i mediji nalažu svršeno isklesana tijela, ali ako se vi osjećate ugodno u svojoj koži to je najvažnije. Svake godine je moderno nešto drugo; jedne godine to su velike grudi, druge velika guza, a treće pločice na trbuhu i obrnuto (i to sve je sve zapravo dio konzumerizma, ali o tome nekom drugom prilikom). Isto tako nemojte muku mučiti sa celulitom, strijama ili pak prištićima. To je sve dio nas/vas, svi to imamo i ne trebamo se sramiti. Ja uvijek kažem, zahvalite Bogu što imate zdrave ruke i noge i nemojte se žaliti na male nesavršenosti, nitko nije savršen i ne trebamo biti savršni. Naravno, trebate se brinuti o svome tijelu, ali ga prije svega naučite voljeti i naučite se ugodno osjećati u svojoj koži. Također, matrijalne stvari nisu najvažnije. Ne morate biti na najskupljoj jahti ili destinaciji da bi se odlično proveli. Ako imate tu mogućnost, odlično, ali ako nemate ne očajavajte. Važno je s kime ste negdje, a ne na čemu i koliko to košta. Ja nikada ne bi mijenjala uspomene iz djetinjstva sa tatinog kaića (mala barkica) za sve jahte ovoga svijeta. Dopustite da vas vesele male stvari, uživajte u onome što imate i odmah ćete biti sretniji, zadovoljniji i ispunjeniji!

*****
Idem se baciti u more i uživati, a isto želim i vama-UŽIVAJTE!
Čitamo se, pusaaa!

*****

Luftić možete nabaviti ovdje

Fotić možete nabaviti ovdje
Tags : , , , , , , , , , , , ,

4 komentara:

  1. Luftić je prva liga, di si ga kupila? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, hvala ti :))) Naručila sam ga preko ebay-a ( samo upiši donut floatie i gledaj tko ima dostavu za hr)

      Izbriši
  2. Aparat je predobar već odavna na listi željica <3 i knjiga How to be Parisian <3 a luftić prava slatkica kao i ti <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ga htjela kupiti još prošle godine, ali sam nekako zaboravila na njega i baš mi je drago da sam ga ponovo otkrila jer je, baš kako kažeš, predobar :))) hvala na lijepim riječima <3 <3 <3

      Izbriši