Objavio/la / četvrtak, 9. prosinca 2021.

Izabrana je Pantone boja za 2022. godinu

PANTONE 17-3938 Very Peri


Sada smo već svi itekako svjesni da živimo u vremenima transformacije, tj. preobrazbe i da ništa nije trajno. Upravo iz tog razloga, boja 2022. godine Pantone 17-3938 Very Peri, prema Institutu za boje Pantone, simbolizira globalni duh vremena i tranziciju kroz koju prolazi cijeli svijet. 

Institut Pantone kaže da kako izlazimo iz intenzivnog perioda izolacije mijenjamo svoje poimanje pojmova i standarde općenito. Također, naš fizički i digitalni život integrirani su na nove načine. Primjerice, digitalni dizajn pomaže nam da proširimo granice stvarnosti, otvarajući vrata dinamičnom virtualnom svijetu u kojem možemo istraživati i kreirati nove mogućnosti boja. 


Pantone boja 2022. godine - Pantone 17-3938 Very Peri - ilustrira fuziju modernog života te opisuje kako se trendovi vezani uz boje iz digitalnog svijeta manifestiraju u fizičkom svijetu i obrnuto. 

Laurie Pressman, potpredsjednica Instituta za boje Pantone, smatra da stvaranje nove boje po prvi puta u povijesti obrazovnog programa PANTONE Color of the Year odražava trenutnu globalnu transformaciju i inovaciju. Također, Pressman ističe da društvo nastavlja prepoznavati boju kao kritički oblik komunikacije te način za izražavanje i oblikovanje ideja i emocija te angažiranja i povezivanja. 

Ljepota ove nove Pantone boje za 2022. godinu leži u kompleksnosti nove crveno-ljubičaste boje, koja je prožeta nijansama plave boje, a naglašava ekspanzivne mogućnosti koje se nalaze pred nama.


Nadamo se da će ova nova boja donijeti prijeko potreban optimizam i bolje dane u godini koja je pred nama. Više informacija o Pantone boji za 2022. godinu, kao i o samom Institutu Pantone potražite ovdje.




*Izvor fotografija: pantone.com

Tags : , , ,

Nema komentara:

Objavi komentar