Objavio/la / utorak, 11. siječnja 2022.

Izložba koja evocira sjećanja na djetinjstvo, toplinu doma i čaroban svijet bajki

Božićna bajka Jasmine Kosanović

U Etnografskom muzeju od 4. prosinca 2021. do 9. siječnja 2022. godine posjetitelji su imali priliku uživati u izložbi autorice Jasmine Kosanović. Izložba je bila dio izložbenog projekta Etnografskog muzeja Igračke - djetinjstvo zauvijek, kojim se želi potaknuti posjetitelje na povratak u muzeje te uživanje u ljepoti igračaka i igara koje su dio našeg djetinjstva (više o projektu doznajte ovdje).



Vjerujem da je većina vas upoznata s Jasmininim radom, no za one koji još uvijek nisu otkrili čaroban svijet bajki koji Jasmina vrlo uspješno evocira uz pomoć svojih lutkica, svakako preporučujem da zavire u njega jer će se oduševiti. 


Taj autoričin svijet je nestalan poput mijene, zrcali godišnja doba, nema glavnih likova i negativaca, a sve ih povezuje iskonska dobrota i gotovo zaboravljena toplina, koja živi u sjećanjima na djetinjstvo.


S radošću iščekujemo neki novi Jasminin projekt, a do tada je možete posjetiti u njenom ateljeu (Petrinjska ulica 40, Zagreb) te uživati u fotografijama s izložbe. 












*****
Tags : , , , , , ,

Nema komentara:

Objavi komentar