Objavio/la / utorak, 8. ožujka 2022.

MEĐUNARODNI DAN ŽENA 2022.

Poruka za Dan žena

Svako jutro, čak i prije prve kave, započinjemo s nekom od svojih brojnih uloga, a kroz dan se one samo izmjenjuju, a često i isprepliću. Mame, domaćice, novinarke, sportašice, supruge, liječnice, kćeri, znanstvenice, bake, konzultantice, sestre… - samo su neke od njih, a sve vrlo važne, kako za nas, tako i za one oko nas. 

I dok se trudimo odraditi svaku svoju ulogu najbolje što možemo te učiniti svijet boljim mjestom i ostaviti neki trag u njemu, nemojmo zaboraviti na sebe. 

Trebamo uzeti vrijeme za sebe, svaki dan barem pet minuta te raditi na sebi i za sebe.

Bez obzira na to koliko se u svojim ulogama predstavljale kao snažne i neovisne, trebamo biti i nježne prema sebi, trebamo prihvatiti i tražiti pomoć kada nam je potrebna i ne bismo se zbog toga trebale sramiti ili osjećati loše. Ne možemo, ne želimo i ne trebamo sve raditi same i tu nema ništa loše, nećete zato biti manje feministkinje. 

A dok mi u svojih “pet minuta” radimo na sebi, društvo se treba podsjetiti što mu žene znače, zapitati što može učiniti za njih da im pokaže koliko su mu važne i podsjetiti žene da si konačno budu prijateljice, bez ljubomore, bez spletkarenja, bez ružnih pogleda punih osude. Jer svijet je uistinu predivno mjesto kada se žene drže zajedno i kada si pružaju ruku pomoći umjesto da si podmeću noge.

DRAGE ŽENE, SRETAN NAM NAŠ DAN!
Tags : , , ,

Nema komentara:

Objavi komentar