Objavio/la / srijeda, 6. travnja 2022.

DIY: USKRŠNJA AKTIVNOST S DJECOM - 1. DIO

PALMINE GRANE I MAGARAC

Pred nama je Nedjelja Muke Gospodnje ili Cvjetnica. To znači da uskoro ulazimo u Veliki tjedan, a na Nedjelju Muke Gospodnje prisjećamo se Isusovog svečanog ulaska u Jeruzalem. Ušao je na magarcu, a ljudi su mu mahali s palminim granama i klicali Hosana! 

Ova DIY aktivnost, uz koju djeci možete ispričati sve o Cvjetnici, zamišljena je tako da s otiscima dječjih dlanova napravite dva motiva koja vežemo uz Cvjetnicu - palmine grane i magarca. Malenoj djeci će ovo biti jako zanimljivo jer se radi s bojom na rukama i nogama, a stariju djecu će uz likovni rad zainteresirati priča o Cvjetnici.

Potreban vam je deblji bijeli papir A4 formata (ili format po želji), vodene boje ili tempere, posudica s vodom, kistovi raznih veličina i par slatkih dječjih ruku i nogu (i naravno, sve za tuširanje nakon aktivnosti :D). 

Za izradu palmine grane koristite dvije nijanse zelene boje. Prvo napravite liniju koja predstavlja središnji dio grane, a zatim dlanove dječjih ruku namažite s bojom te prislonite na papir kako bi dobili otisak. Ponovite par puta da dobijete motiv palmine grane. 

Na fotografijama možete vidjeti da sam se ja malo poigrala te napravila tri različite verzije grane, tako da prepustite mašti na volju i isprobavajte kako vam se najviše sviđa. 








Za izradu magarca prvo napravite otisak stopala na papiru, zatim magarcu nacrtajte uši, grivu, oči i njušku. Nakon toga s dlanovima napravite otiske u zelenoj boji koji predstavljaju palmine grane, ali i okupljeno mnoštvo. I na kraju, crvenom bojom napišite “HOSANA!” iznad magarčeve glave. 

Pustite sve da se osuši, ako ste napravili više radova, dio spremite za uspomenu, a dio možete uokviriti i pokloniti članovima obitelji (hint: bake i djedovi će biti oduševljeni).









*****


Tags : , , , , , , ,

Nema komentara:

Objavi komentar