Objavio/la / subota, 9. travnja 2022.

DIY USKRŠNJA AKTIVNOST S DJECOM - 3. DIO

USKRSNI KRUG ZA PRIČANJE PRIČE O ISUSOVOM USKRSNUĆU

Pitala sam se kako ispričati maloj djeci što slavimo za Uskrs, a da priča ne uključuje jaja, piliće i zeku (nemam ništa protiv njih, ali poanta Uskrsa je ipak malo kompleksnija). 

Na jednom stranom blogu sam naišla na odličnu ideju - radi se o krugu od papira na kojem su nacrtana tri motiva (križevi koji predstavljaju raspeće, grob i Isus) uz koje na jednostavan način djeci možete približiti temu Uskrsa.


Predložak prema kojem sam ja napravila “uskrsni krug” preuzela sam sa spomenutog bloga, a za vas sam napravila svoju verziju koju besplatno možete preuzeti na kraju posta. Druga opcija je da sve sami nacrtate, a možete dodati i još neke biblijske elemente (dio s Cvjetnicom i sl.).




Za izradu ovog interaktivnog “uskrsnog kruga” potreban vam je malo deblji papir (ako ćete printati na običan onda vam treba i ljepilo da zalijepite predložak na deblji papir ili karton), škare, bojice ili flomasteri te spojnice (ja sam svoje kupila u NN - puni naziv artikla je: spojnice za pisma).

Kada izrežete i obojite predloške, spojite ih na sredini uz pomoć spojnice i to je to. Ako radite sa starijom djecom, njima prepustite kreativni dio, a vi im pričajte o raspeću, polaganju u grob te o uskrsnuću.

Kratki video izrade "uskrsnog kruga" možete pogledati na Time4Me Instagram profilu.














*Ilustraciju koja predstavlja Isusov grob preuzela sam ovdje.
Tags : , , , , , ,

Nema komentara:

Objavi komentar